spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif spacer.gif
HeaderLeft.gif HeaderTop3.gif HeaderTop2.gif spacer.gif
Aan de slag met verlegenheid!  
spacer.gif
spacer.gif spacer.gif Ik ben verlegen spacer.gif
BannerTop.gif HeaderEye.gif spacer.gif
BannerLeft.jpg   BannerRight.jpg spacer.gif
BannerBott.jpg spacer.gif
HeaderBottbg.jpg spacer.gif
Main Menu
· Home
· Nieuws


Verlegenheid informatie

· Wat is verlegenheid
· Gedachten en emoties
· Omgeving
· Het ontstaan
· In het lichaam
· In de hersenen
· Verlegen jongeren

· Bronvermelding


En verder...
· Links
· Tips
· GastenboekInformatie
Deze website heb ik gemaakt als onderdeel van mijn eindwerkstuk. Dit is een werkstuk dat je maakt in het laatste jaar op de vrije school. De informatie van het schriftelijk deel van mijn eindwerkstuk staat hier op de website, ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Ik sta open voor vragen of opmerkingen.

Ilse

April 2004

Nieuws en oproepen

Omdat er voor verlegen mensen weinig gedaan wordt, is hier plaats voor oproepen en nieuws wat verlegenheid betreft. Weet u iets wat hierbij moet? Stuur een berichtje naar ons via de contact pagina.

'Extreem verlegen? Met je hele familie naar het lab'  -  31 mei 2011

Sociale angst of extreme verlegenheid komt vaak voor in meerdere generaties van een familie. Het Leiden Social Anxiety Network gaat daarom het samenspel van genen en omgeving onderzoeken in een family lab. Van 6 tot 8 juni is de aftrap, met een colloquium, een masterclass en drie publiekslezingen. Meer weten? Kijk hier.


'Uit de lucht'  -  12 mei 2011

NIEUWS - We zijn vanwege technische problemen tijdelijk uit te lucht geweest. Nu zijn we weer volledig terug met uitzondering van het forum. Dit bracht teveel spam en hackers met zich mee en werd nauwelijks gebruikt. Alles is nu opgelost en ik hoop dat we weer wat kunnen betekenen voor verlegen mensen. Denkt u ons daarbij te kunnen helpen? Neem contact met ons op!


Cursus “omgaan met bloosangst”  -  30 Jan 2008

NIEUWS - Groningse psychologen hebben een cursus ontwikkeld voor mensen met bloosangst. Iedereen bloost wel eens. Hoewel het een normaal lichamelijk verschijnsel is, kan men blozen toch erg vervelend vinden. Sommige mensen vinden het zelfs zo erg om te blozen dat ze er een angst voor ontwikkelen. Psychologen Femke Buwalda en Corine Dijk doen onderzoek naar het effect van een educatieve cursus waarin men om leert gaan met blozen en bloosangst. Ze zijn op zoek naar mensen die lijden aan bloosangst en mee willen doen aan deze cursus.

Kijk voor meer informatie op de website van de universiteit Groningen.


Cursus 'Met lef! Zelfverzekerd in contact'  -  14 Aug 2007

NIEUWS - Binnenkort start er een nieuwe cursus voor verlegen mensen. 'Met lef!' is een preventieve groepscursus voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die zich angstig en gespannen voelen in het contact met anderen en willen leren om deze klachten te verminderen. De cursus is er vooral op gericht de cursisten te leren omgaan met angst en verlegenheid zodat ze zich prettiger voelen in het aangaan van contacten met anderen. 'Met lef' is een preventieve cursus, geen therapie. Dit najaar wordt de cursus op verschillende locaties in Nederland gegeven. Voor informatie of aanmelding, kijk hieronder voor een plaats bij u in de buurt.

Achterhoek: GGNet, Preventie en Dienstverlening. Tel. 0316 - 250760 of preventie@ggnet.nl
Amersfoort: Riagg Amersfoort, Preventie. Tel. 033-4603500 of preventie@riaggamersfoort.nl
Apeldoorn: GGNet, team Preventie. Tel: 055 - 5262640 of preventie-apeldoorn@ggnet.nl
Breda: GGZ Breburg Groep. Opgave via GGZ regio Breda, Tel. 076 - 5258282 of Preventie@ggzregiobreda.nl of via GGZ MB, Tel. 013 - 5805480 of preventie@ggzmb.nl t.a.v. Harold Loth of Idie Pijnenburg
Deventer/ Zutphen: Riagg IJsselland, afdeling Preventie. Tel. 0570 - 688788 of preventie@riagg.ijsselland.nl
Hoofddorp: Stichting Meerwaarde i.s.m. Stichting Buitenamstel Geestgronden. Tel. 023 - 569 8861 cursusbureau stichting Meerwaarde of http://www.meerwaarde.nl/htdocs/cursusbureau_algemeen.html
Leiden: SKILS/Preventie GGZ Leiden. Tel. 071-8908169 of preventie@ggzleiden.nl
Tiel: Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland i.s.m. De Gelderse Roos Rivierenland. Tel. 0900 - 84 33 of FLeferink@stmr.nl en tel. 0344 - 65 67 71 of preventie-rivierenland@degelderseroos.nl
Vlaardingen: Riagg Rijnmond. Tel. 010 - 445 34 97 of preventie@riaggrijnmond.nl
Venray: GGZ Noord- en Midden-Limburg, afdeling Preventie en Informatie. Tel. 0478 - 527 066 of igg@ggznml.nl


Dagje er op uit met verlegen mensen  -  28 Mei 2007

NIEUWS - De zomer is al een beetje begonnen dus word het weer eens tijd om er op uit te gaan. Binnenkort wordt er weer een uitje georganiseerd. Deze keer naar batavia stad, je kan daar leuk winkelen, iets drinken of naar het museum. Lijkt het je leuk om mee te gaan? Je kunt er meer over lezen en je opgeven op het forum.


Cursus voor verlegen kinderen  -  20 Apr 2007

NIEUWS - Centrum Mozaiek (Oosterhout) verzorgt binnenkort een cursus voor verlegen kinderen van 5 - 8 jaar die zeer verlegen zijn en last hebben van hun verlegenheid. Ze gaan met uw kind oefenen om in kleine stapjes meer van zichzelf te laten zien in contact met anderen om zo via succeservaringen meer te durven. Eerst binnen de groep en later ook met vreemden. Omdat in een groep wordt geoefend hebben kinderen steun aan elkaar. Tevens bieden ze de ouders handvatten om thuis verder te oefenen en zodoende het effect van de cursus te vergroten.

De cursus wordt verzorgd door Pauly Ruypers(psycholoog/orthopedagoog) en Veronique Vogels (orthopedagoog/logopedist) Om uw kind op te geven kunt u bellen tijdens het inloopspreekuur op maandagochtend tussen 9:30 en 10:30 op het volgende telefoonnummer: 024-3482300 of dagelijks tijdens werktijden 06-15060210 (adres: Jonagoldstraat 9, 6679 EM Oosterhout - Nijmegen Noord)


PUBERS!  -  16 Apr 2007

OPROEP - Voor het programma Pubers! van TV Gelderland zijn ze bezig met een uitzending over vriendschap. Een onderdeel daarin moet worden: hoe is het om vrienden te maken als je verlegen bent.

Daarom zijn ze op zoek naar verlegen jongeren uit Gelderland die daarover willen vertellen. Leeftijd tussen de 12 en 18 jaar.

Wil je je ervaringen vertellen, stuur dan een e-mail naar pubers@omroepgelderland.nl


TELEAC CURSUS  -  04 Apr 2007

OPROEP - Teleac is bezig met de voorbereidingen van een zelfhulpserie over angst. De serie is bedoeld voor mensen met sociale angst, straatvrees of een specifieke fobie. De serie wordt uitgezonden vanaf november. Ze zoeken mensen die mee willen werken aan het tot stand komen van de serie.

Ben je het zat om last te hebben van je verlegenheid/je sociale angst? Je kunt er zelf wat aan doen! Doe mee aan de nieuwe Teleac-zelfhulpserie Minder bang? Doe-het-zelf!

Mail of bel vrijblijvend (ook voor meer informatie): (035) 629 31 31 of minderbang@teleacnot.nl


ONDERZOEK BIJ AANSTAANDE OUDERS  -  04 Apr 2007

OPROEP - De Afdeling Pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar verlegenheid en zelfvertrouwen in sociale situaties bij aanstaande ouders. Dit gebeurt met een vragenlijst. Het invullen daarvan kost ongeveer tien minuten. Het onderzoek geeft informatie over het vóórkomen van verlegenheid in Nederland.

Iedereen voelt zich wel eens gespannen of verlegen in sociale situaties, bijv. omdat je je zorgen maakt over wat anderen van je vinden. Zulke verlegenheid is gezond omdat die ons helpt in onze sociale ontwikkeling. Wanneer de sociale spanning of verlegenheid echter heel intens is, in veel verschillende sociale situaties voorkomt, en lang voortduurt, kan het belemmerend werken.

De uitslag van de vragenlijst kan, of omdat u verlegen bent of omdat u veel zelfvertrouwen heeft, aanleiding geven om u en uw partner uit te nodigen voor het vervolgonderzoek ‘Sociale baby’s’, waarbij in de nabije toekomst ook uw baby betrokken wordt. Over het vervolgonderzoek wordt u uiteraard eerst uitvoerig geïnformeerd voordat u hoeft te beslissen of u daaraan ook mee wilt doen. Deelname aan dit vragenlijstonderzoek verlegenheid en zelfvertrouwen schept dus geen enkele verplichting voor verdere deelname. Met het vervolgonderzoek Sociale baby’s wordt meer bekend over hoe verlegenheid en zelfvertrouwen zich ontwikkelen en kunnen kinderen met ernstige verlegenheid in de toekomst mogelijk beter geholpen worden. Voor het onderzoek Sociale baby’s is een geheel nieuw onderzoekscentrum gebouwd, waarvan u alvast een indruk kunt krijgen via onze website www.sociale-ontwikkeling.nl.

U kunt meedoen aan het onderzoek verlegenheid en zelfvertrouwen als u (of uw partner) in verwachting bent (is), u allebei wilt meedoen, en u allebei goed Nederlands spreekt en schrijft. Onder de deelnemers aan het vragenlijstenonderzoek worden kadobonnen van Prénatal (t.w.v. €25,-) verloot. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Sarah de Schutter: 020 525 7010, info@sociale-ontwikkeling.nl of via www.sociale-ontwikkeling.nl .Footerdot.gif
Jij ook?